Olet vahvempi kuin uskotkaan

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi tapaa millä puhuttelet itseäsi peiliin katsoessasi? Mihin suuntaat katseesi ensimmäisenä, mikä on spontaani ajatuksesi? Etsitkö virheitä vai kohtaatko ensimmäisenä oman katseesi? Onko ensimmäinen ajatuksesi tuomitseva vai pystyisitkö sanomaan itsellesi jotakin hyvää ja kannustavaa?Ajatuksemme määrittelevät sen, kuinka suhtaudumme itseemme. Jos annat itsellesi mahdollisuuden nähdä tämänhetkisen tilasi epäonnistumisen ja huonon onnen jatkumona, luultavasti puhe itselle on vähemmän lempeää, piiskaavaa tai jopa tuomitsevaa.

Negatiivisuudella on valtava voima ja se tarttuu helposti myös kaikkeen ympärilläsi. Voimastaan huolimatta se tyhjentää omat energiavarastot, imien sitä myös ympäriltä. Sen voima kasvaa mikäli negatiivisuutta ruokkii tai antaa olla, puuttumatta tai pysäyttämättä.


Meillä on kuitenkin olemassa valtava voimavara joka käyttöön ottaessa kasvaa ja vahvistuu, levittäen ympärilleen hyvää vähän kerrassaan. Kiinnittämällä huomio asioiden myönteisiin puoliin avaa meille itsellemme mahdollisuuden kokea millaiselta maailma näyttää kun lasi on puoliksi täynnä.

Lue lisää: Saanko esittäytyä? Perheenäiti, yrittäjä, uneksija ja entinen perfektionistiVahvistamalla myönteistä ajattelua näet peilikuvassa ehkä lempeät katseen, suun joka pudottelee rohkaisevia sanoja, kädet jotka tarttuvat mahdollisuuteen sellaisen havaitessaan sekä jalat jotka kantavat. Pisaran lailla hyvä olo leviää ympärilleen pieninä aaltoina. Se tarttuu kaikkeen joka on hyvälle avoinna, ilman aggressiota ja päällekäymistä.

Lue lisää: Motivaatio, sisältä vai ulkoa käsin? 

Kuinka sinä valitset tänään?

Love and peace,
Elina

Kommentit

Suositut tekstit