Hauskanpitoa..? eikun treeniä..? Miksi tyytyä toiseen kun voit saada molemmat?


Hikipajalla pidettiin Suomi100 Zumba Masterclass jossa ohjaajina toimivat Zenana Hollolan oma Maija Masalin sekä Zenana Lahdesta lainassa ollut Maiju Nisukangas sekä Orimattilan Alfa Moverista Katri Halinen. Masterclassin teemana oli Suomi100 joten musiikki oli supisuomalaista aina Ultra Brasta Robiniin ja Irinaan.

Molemmat tunnit olivat varattuina täyteen jo monta viikkoa ennen tapahtuman alkua ja mukana oli Hollolan omien jumppaajien lisäksi myös muilta saleilta vierailijoita. Vaikka jonopaikoilla näytti vielä viikkoa aikaisemmin epätoivoiselta, pääsivät kaikki jonostakin osallistumaan, sillä peruutuksiakin tuli. Onkin hienoa, että tässä osattiin toimia huomaavaisesti ja he peruivat varauksen jotka eivät paikalle päässeet!


Tunnelma oli iloisen hikinen ja ohjaajat antoivat kaikkensa jotta jumppaajat saivat huiman ja erilaisen kokemuksen. Palautteen perusteella Masterclass oli menestys ja voimme Zenanassa järjestää mielihyvin tällaisen uudelleenkin! Yhtään mutrunaamaa ei palautteisiinkaan tullut, vaan kaikista palautteen antajista 100% olivat tyytyväisiä!

Zumba on hyvä esimerkki liikuntatuotteesta jonka suosio perustuu sille, että oikeastaan se ei ole treeni vaan tunnin mittaiset bileet. Osallistumiskynnys on tunnille matala, sillä askelet ovat hyvin yksinkertaisia. Vaikka tunnilla tehdäänkin koreografiaa, on se vain yhden kappaleen mittainen ja askelet mukailevat musiikin tunnelmaa. Zumban suosio on takavuosista jo laantunut, on sille kuitenkin edelleen kysyntää. Tuntien määrän on korvannut laatu. Ohjaaja ja hänen valovoimaisuutensa on Zumbatunnin keskiössä, sillä vaatii paljon taitoa ja kokemusta suunnitella tunti joka nostattaa sopivasti fiilistä ilman, että käytät siihen lainkaan sanoja.


Zumban teho, joka tuntuu hikenä ja hyvänä energiana, perustuu sille että koko keho liikkuu omalla tavallaan. Mitä parempi fiilis musiikista ja ohjaajan kannustuksesta tulee, sitä enemmän heittäydyt mukaan ja näin tehokkuus kasvaa huomaamattasi. Tällainen heittäytyminen voi tuntua aluksi haastavalta varsinkin, jos on tottunut toimimaan ohjeita noudattaen ja kurinalaisesti. Heittäytyminen musiikin vietäväksi palkitsee kuitenkin monin verroin epämukavuusalueelle astuvan. Sydän- ja verenkiertoelimistö saa kaipaamaansa rasitusta, kunto nousee ja kalorit palavat. Zumba sopii siis loistavasti sekä keventäjälle että kunnonkohottajalle!


Zumbasta voit siis löytää myös ihan oikean treenin, puheet 500-700 kalorin polttamisesta eivät ole satua. Tämän lisäksi vaikka askelet ovatkin helppoja, on kuitenkin ohjaajan velvollisuus rakentaa tunti siten, että rasitus on nousujohteista ja turvallista. Tunnin päätteeksi käydäänkin jumppaajien kesken usein keskustelua ja vertailua miten tunti on milloinkin tehonnut.

Mikäli ryhmässä liikkuminen tai rytmien riemu ei ole sinun juttusi, tai pidät hiljaisuudesta, tuskin löydät Zumbastakaan sen tuomaa iloa, hauskuutta, hyvää oloa ja hien roiskuntaa. Mikäli haluat kuitenkin kokeilla, löydät Zumban Zenana Hollolan viikkokalenterista maanantaisin klo 18:00.

Nähdään tunneilla!
/Elina

Kommentit

Suositut tekstit